Hulp nodig?
Bel ons: 0315 340 666

Product filters

Hockey Doelen

Geen hockey zonder hockeydoelen! Jeni Sport biedt online hockeydoelen aan voor jouw club, school, of gewoon voor in de achtertuin. We hebben verschillende afmetingen: welke gebruik je waarvoor? We hebben hockeydoelen voor junioren en senioren, voor zowel op het veld of in de tuin. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende materialen en netten. Hieronder leggen we meer uit over het kopen van hockeydoelen.

Hockeydoelen kopen, waar moet je op letten?

Een hockeydoel is niet hetzelfde als een voetbaldoel en ook niet hetzelfde als een handbaldoel. Hockeydoelen hebben namelijk een slagplank onderaan in het doel. Bij het kopen van een hockeydoel, moet je er rekening mee houden dat hockeydoelen kunnen verschillen in afmetingen, materialen en gebruikersdoel. De volgende punten raden we je aan om mee te nemen in de keuze van je hockeydoelaankoop:

 • Jouw budget
 • Het materiaal van het doel
 • Het soort net en de bevestiging ervan
 • De grootte van de doelen
 • Plaatsing hockeydoel

Een aluminium hockeydoel of liever staal?

Hockeydoelen zijn er in aluminium en in staal. Aluminium is van duurzaam en lichtgewicht materiaal. Makkelijk als de hockeydoelen wel eens verplaatst moeten worden. Dat komt wel eens voor bij het wisselen van velden op clubs of bij scholen als de les is afgelopen. Naast het feit dat aluminium hockeydoelen lichter zijn en heel lang mee kunnen, zijn ze wel wat duurder dan stalen hockeydoelen. Wat jij over hebt voor hockeydoel kosten, dat ligt aan jouw budget.

Kenmerken aluminium

 • Roestvast
 • Kan tegen alle weersomstandigheden
 • Milieu- en onderhoudsvriendelijk
 • Duurzaam
 • Lichtgewicht, dus makkelijk te verplaatsen
 • Veilig

Kenmerken staal

 • Stabiel en zwaarder
 • Gaat lang mee 
 • Kan uit elkaar gehaald worden 
 • Moet in de winter binnen gezet worden           
 • Raadzaam in winterperiodes binnen te zetten

Hockeydoelnetten vind je bij Jeni Sport

Hockeydoelnettten zijn onmisbaar in verband met veiligheid. Een bal kan ontzettend hard aankomen. Er zijn geknoopte uitvoeringen en hexagonale uitvoeringen in hockeydoelnetten. Hockeydoelnetten zijn er in verschillende soorten en afmetingen. Welke passen, hangt af van de grootte van het doel.           

De ideale afmetingen voor jouw hockeydoel

Vanuit de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) zijn er strenge eisen wat betreft afmetingen van doelen en netten. Hoogte hockeydoelen en breedte hockeydoelen voor op het hockeyveld zijn vastgesteld: er moet 3,66 m tussen twee verticale palen zitten, die verbonden zijn door een horizontale lat op 2,14 hoogte van de grond. De doelpalen en doellat zijn rechthoekig, 5cm breed en 7,5 cm breed. De kleur moet wit zijn. Als club of school of hobbyhockeyer, hoef je je niet zo strak aan die regels te houden: de hoogte en breedte van hockeydoelen hangen af van het niveau waarop er gespeeld wordt en de leeftijd van de spelers. Vandaar dat we ook mini hockeydoelen verkopen en speciaal voor junioren en de jeugd weer andere hockeydoelen hebben. Kijk wat er past bij jullie!           

Plaatsing hockeydoel

Ook een belangrijk aspect om mee te nemen voor je een hockeydoel koopt: de plaatsing van het hockeydoel. Plaats je het hockeydoel in een zaal, op een veld of gewoon bij jou in de achtertuin? Een hockeydoel voor thuis is heel anders als een hockeydoel voor bij clubs en verenigingen. Bij een hockeydoel voor op het veld bij clubs en verenigingen, moet je namelijk rekening houden met de eisen vanuit de sportbond: de doelen moeten op de lijn staan, in het midden van de achterlijn. Daarnaast moeten de hockeydoelen bepaalde afmetingen hebben vanuit de Hockeybond, terwijl je een hockeydoel ook zelf kunt maken. Een hockeydoel zelf maken doe je gemakkelijk met houten palen. Dan hoef je alleen nog een doelnet er bij te kopen, et voilà! Naast hockeydoelen, verkopen we de materialen ook los en kun bij ons terecht voor alle andere hockeybenodigdheden. Kijk snel rond in onze webshop!

 

hockeydoel is niet hetzelfde als een voetbaldoel en ook niet hetzelfde als een handbaldoelHockeydoelen hebben namelijk een slagplank onderaan in het doel. Bij het kopen van een hockeydoel, moet je er rekening mee houden dat hockeydoelen kunnen verschillen in afmetingen, materialen en gebruikersdoel. De volgende punten raden we je aan om mee te nemen in de keuze van je hockeydoelaankoop: