Hulp nodig?
Bel ons: 0315 340 666

Product filters

Best verkocht

Voetbaldoelen

Zonder doel is voetbal niets aan. Dan mis je overwinning bij het scoren, er is niets te verdedigen, aanvallen heeft geen zin… Een voetbaldoel is onmisbaar bij voetbal. Jeni Sport begrijpt dat en omdat wij een zo volledig mogelijk aanbod willen hebben voor alle sporters, hebben we natuurlijk ook voetbaldoelen. Voetbaldoelen bieden wij in verschillende soorten en maten. Maar waar moet je op letten bij het kopen van voetbaldoelen? Welke voor- en nadelen zijn er bij een voetbaldoel? Welke regels zijn er qua afmeting? Is er verschil in kwaliteit? En welke doelaccessoires moet je er bij kopen? Jeni Sport weet raad!

Uit welke materialen bestaan voetbaldoelen?

Wij verkopen voetbaldoelen van het materiaal aluminium. Je kunt het beste voor aluminium voetbaldoelen kiezen, omdat het stevig materiaal is en niet te zwaar. Dat maakt het doel verplaatsbaar. Ideaal voor trainingen of wedstrijden voor de jeugd. Er zijn ook aluminium voetbaldoelen die voldoen aan de afmetingen voor een officieel wedstrijddoel! Andere doelen bestaan weer uit staal, wat zwaarder materiaal maar wel heel sterk. Stalen doelen worden vooral gebruikt voor trapveldjes of een miniveldje bij een voetbalclub.

Welk materiaal voetbaldoel moet ik kiezen?

Wat zijn de voor- en nadelen van aluminium en wat van staal?  We benoemden net al dat aluminium licht en stevig is en staal wat zwaarder, maar ook heel sterk.

Aluminium - voordelen

 • Roest niet
 • Wordt niet aangetast door UV-straling of vocht
 • Milieu- en onderhoudsvriendelijk
 • Veilig
 • Duurzaam
 • Te verplaatsen

Staal - voordelen

 • Stabiel
 • Gaat lang mee  
 • Kan uit elkaar gehaald worden                                    

Staal – nadelen

 • Raadzaam in winterperiodes binnen te zetten
 • Zwaarder                                                                                                                      

Regels afmetingen voetbaldoelen

Er zit verschil tussen doelen voor kinderen, professionele doelen en zelfs voor een kleiner team. De doelen die je bij Jeni Sport kunt krijgen zijn alleen voor buiten. De KNVB heeft regels opgesteld voor afmetingen en regelgeving van voetbaldoelen. De regels gaan over het binnenwerk van het voetbaldoel. Hier wat regels: 

 • 11 tegen 11

De afmetingen voor een voetbaldoel waarbij twee teams van 11 tegen elkaar spelen zijn: 7,32m x 2,44m x 1,50m. De paal en de lat moeten dezelfde breedte hebben, zo tussen de 10 en 12 cm. De paal én de lat moeten wit zijn en het voetbaldoel moet goed vaststaan en dus in de grond verankerd zijn.

 • 9 tegen 9

Voor de E-pupillen bestaan er ook teams van 9. Dit zijn acht spelers en één keeper. Hiervoor moet het doel 6m x 2m x 1,50m zijn, maar een doel van 5m x 2m x 1,50m voldoet ook. De paal en de lat moeten allebei tussen de 6 en 12 cm zijn en even dik en in aluminiumkleur of in het wit. Als je gaat voor een verplaatsbaar doel, moet het doel op tenminste drie punten verankerd zijn.

 • 7 tegen 7

7 tegen 7 is voor mannen boven de 35 en voor vrouwen vanaf 18 jaar oud. Het is ideaal voor teams die geen 11 man bij elkaar kunnen krijgen. Bij 7 tegen 7 voetbal wordt op een half veld gespeeld. Anders wordt het wel héél veel lopen! De afmetingen voor voetbaldoelen bij 7 tegen 7 voetbal zijn eigenlijk gelijk aan de doelen die ook voldoen bij 9 tegen 9 voetbal: 5m x 2m x 1,50m. Ook hier moeten de paal en de lat dezelfde breedte hebben tussen de 6 en 12 cm in een aluminiumkleur of wit. Verplaatsbare doelen moet je ook hier voor alle veiligheid op drie punten verankeren.

 • 4 tegen 4

Plezier en ontwikkeling staan voorop bij de voetbalteams van 4 tegen 4. De kleinsten leren voetballen op een leuke manier en met volle aandacht van begeleiders. Natuurlijk is alles ook kleiner. Veldjes zijn kleiner en ook de voetbaldoelen: 3m x1m. De paal en de lat moeten weer in aluminiumkleur of in het wit zijn in dezelfde breedte die mag liggen tussen de 6 en de 8cm. Als er voldoende steunvlak is, is er geen verankering nodig.

Dit is niet hele volledige regelement van de KNVB, daarvoor kun je een kijkje nemen op de site van de KNVB. Klik hier voor het volledige regelement.                                  

Verschil in kwaliteit tussen doelen

Jeni Sport doet er alles aan om jou een zo goed mogelijk product te leveren. Wij staan voor kwaliteit. Ook bij voetbaldoelen zijn er punten waar kwaliteitsverschil in kan zitten. Veiligheid, duurzaamheid en stevigheid zijn belangrijk bij voetbaldoelen. Dat kan liggen aan het net, aan de bevestiging van het net en aan de palen zelf. De dikte van het profiel van de palen bepaald de zwaarte van het voetbaldoel. Hoe dikker het profiel, hoe robuuster het voetbaldoel. Daarmee voldoe je aan veiligheid en stevigheid. Het materiaal aluminium zorgt er voor dat het voetbaldoel duurzaam is en dus lang mee gaat. Lichtere doelen worden nog steviger en veiliger gemaakt door het gebruik van grondhaken, die wij natuurlijk ook aanbieden.   

Inklapbare doelen of voetbaldoelen die te verplaatsen zijn, zijn ook wel stevig genoeg om een flink potje te voetballen. Ook deze kunnen tijdelijk bevestigd worden met grondhaken. Het is ideaal om op kunstgras velden te veranderen van groot naar klein.                                                             

Doelnetten horen bij voetbaldoelen

Bij doelen horen ook doelnetten. Onze doelnetten bestaan uit polypropyleen en zijn vaak 4mm dik. Dit wil zeggen dat de kwaliteit heel goed is, dus doelnetten ook weer duurzaam, stevig en veilig zijn. Dat moet ook wel, want de FIFA en de KNVB stellen ook strenge eisen aan de voetbaldoelnetten. En laten wij daar nou precies aan voldoen. Je kunt dus zonder zorgen heerlijk voetballen. De doelnetten bij Jeni Sport zijn allemaal UV-gestabiliseerd, waardoor ze minder snel verkleuren of kapot gaan aan weersomstandigheden. Er zijn geknoopte uitvoeringen en hexagonale uitvoeringen in voetbaldoelnetten. De voetbaldoelnetten worden aangepast aan het formaat voetbaldoel. Als je contact met ons opneemt is het zelfs mogelijk dat wij voetbaldoelnetten op maat maken.

Accessoires die bij de doelen horen

Doelaccessoires voor diverse soorten en maten (voetbal)doelen. We hebben het al meerdere keren over grondhaken gehad, die voor extra stevigheid zorgen en het net goed bevestigen en straktrekken. Ook hebben we bodemhulsen om jouw voetbaldoel goed in de grond vast te zetten.

Voor het verplaatsen van voetbaldoelen zijn er hulpmiddelen om het verplaatsen net even wat makkelijker te maken. Zo hoef je niet elke keer het doel uit elkaar te halen.                                                                      

En, ben je er al achter voor welk voetbaldoel jij gaat?