Hulp nodig?
Bel ons: 0315 340 666

Product filters

Scheidsrechtertenues

Een scheidsrechter is de hoogst aangewezen persoon die op let of iedereen zich wel aan de spelregels houdt. Een goede scheidsrechter is onmisbaar. Een spel moet eerlijk gespeeld worden, zodat er minder frustratie en agressie tijdens het spel is. De scheidsrechter moet ingrijpen als iemand de regels niet naleeft, een sport kan dan ook haast niet gespeeld worden zonder scheidsrechter.

Het is belangrijk dat de scheidsrechter onpartijdig is. De scheidsrechter heeft dan ook nooit dezelfde kleuren aan als een van de teams. Jeni Sport biedt complete scheidsrechtertenues in verschillende kleuren en maten en ook merken als Adidas en Nike en Erima.

Scheidsrechtertenue Adidas

Sommige scheidsrechters moeten mee rennen in het spel en sommigen blijven op een stoel zitten om overzicht te houden, net als bij tennis. Adidas zorgt er voor dat het lichaamstemperatuur van een scheidsrechter altijd op peil blijft. En voor de mooie pasvorm heeft Adidas een Slim Fit pasvorm. Wist je trouwens dat scheidsrechters van FIFA scheidsrechtertenues van Adidas dragen? Ze hebben een samenwerkingsverband sinds 1970!                          

Scheidsrechtertenue Nike

Jeni Sport biedt naast Adidas en vele andere merken ook scheidsrechtertenues aan van Nike. Nike heeft het ideale Dri-FIT materiaal dat er voor zorgt dat scheidsrechters hun zweet beter kunnen afvoeren. Ook Nike heeft een samenwerkingsverband, maar dan met de KNVB. De scheidsrechters die je ziet tijdens de Nederlandse Eredivisie dragen allemaal Nike scheidsrechtertenues. Deze tenues zijn te verkrijgen in vier verschillende kleuren en met lange en korte mouwen. Bijpassende sokken, die krijg je er natuurlijk bij.                                 

Waaruit bestaat een compleet scheidsrechtertenue?

Een compleet scheidsrechtertenue bestaat uit een broek, een shirt en sokken. Jeni Sport biedt broeken met steekzakken, zakken met ritsen, korte broeken van verschillende materialen. Het is net wat jij als scheidsrechter fijn vindt zitten! Qua shirts kun je kiezen uit korte of lange mouwen, een kraagje of een hoge hals, wel of niet een borstzak en verschillende kleuren. Sokken moeten bijpassend zijn, vaak is dit in de kleur van het shirt of zwart, net als de short.                  

Wat zijn de eisen voor een scheidsrechtertenue vanuit KNVB?

Als scheidsrechter voor het KNVB moet je rekening houden met verschillende afspraken rondom kleur en sponsoruiting. Het KNVB heeft in principe zwarte scheidsrechtertenues. Wel zijn er kleuren toegestaan als er een contract is met een sponsor. Die kleur moet natuurlijk wel afwijken van de spelende teams. Verder mag er haast geen reclame getoond worden, ook weer uitgezonderd als er een contract is met een sponsor. Het logo van de KNVB moet te herkennen zijn en op de hoogte van de linkerborst geplaatst zijn. Koop je een scheidsrechtertenue bij Jeni Sport? Zorg er dan voor dat

  • Je een onderscheidende kleur kiest
  • Je het shirt of het broekje niet gaat/laat bedrukken

 

Scheidsrechters tenues voor andere sporten

Google eens ‘scheidsrechter’ en je vindt bijna alleen maar resultaten over voetbal. Wij van Jeni Sport weten dat er veel en veel meer gave sporten bestaan. Onze scheidsrechtertenues zijn dan ook prima te dragen bij andere sporten! Als jij maar comfortabel het spel in de gaten houdt! We bieden merken als:

  • Kempa, dat vooral bekend is in de handbalwereld, maar ook prima te dragen is bij het scheidsen van voetbal of volleybal of tennis.
  • Erima is in de Belgische voetballerij een heel bekend merk, maar ook in de korfbalwereld. Erima is sponsor van de KNKV! Dat zegt dus wel wat over de kwaliteit.

                 

Top kwaliteit scheidsrechtertenues voor minder geld!

Ben je ook van mening dat je voor minder geld ook hele goede scheidsrechtertenues kunt krijgen? Jeni Sport deelt die mening. Wij bieden alles voor een zo laag mogelijk prijs. Tuurlijk letten we dan wel op de kwaliteit, want kwaliteit is met sport onmisbaar. Sportkleding moet goed voelen, om je lichaam tijdens het bewegen, maar ook in je portemonnee. Je moet geen spijt krijgen van het enorme bedrag dat je uitgeeft aan goede sportkleding. Wij van Jeni Sport bieden jou alleen maar goede kledingmerken. Naast Adidas en Nike, raden we je vooral aan ook eens te kijken tussen de topmerken Jemsz, Masita en Erima.

Waarom een scheidsrechtertenue kopen bij Jeni Sport?

Naast dat verschillende verenigingen eisen stellen aan wedstrijdkleding, stellen wij ook eisen aan onze scheidsrechterkleding. Onze eisen zijn namelijk puur op jou gericht: zodat jij heerlijk jouw ding kan doen in perfect zittende kleding.

  1. Herkenbaarheid

Tussen al die spelers moet een scheidsrechter gelijk opvallen. De kleding op onze webshop is daarom verkrijgbaar in de kleuren blauw, geel, grijs, groen, oranje, zwart en rood. 

  1. Stylish

De kleding van de scheidsrechter moet perfect bij elkaar passen, alsof het één tenue is. We verkopen onze scheidsrechterskleding als losse kledingstukken, maar ook als sets. 

  1. Comfortabel

De kleding moet comfortabel zitten. Scheidsrechters rennen mee over het veld, moeten ballen en spelers ontwijken. Flexibele en soepele kleding geeft  bewegingsvrijheid, goede stoffen regelen het vochtgehalte en de lichaamstemperatuur.  Eisen die elke sporter aan zijn of haar kleding zou moeten stellen. Niets is fijner dan comfortabel sporten!

  1. Zakken

Zakken zijn niet te missen in een scheidsrechtertenue. We bieden shirts en shorts met zakken. Voor een notitieblok, voor pennen, fluitjes en gele en rode kaarten.

Die vier punten, gecombineerd met een perfecte prijs-kwaliteitverhouding weerhoudt u toch niet om snel bij Jeni Sport te bestellen?

Accessoires voor Scheidsrechters

Fuuuuttt, je blaast zo snel mogelijk op een fluitje als een speler de regels niet naleeft. Het kan zijn dat er een kaart tevoorschijn komt, rood of geel gekleurd. Af en toe schrijf je wat op tijdens de wedstrijd. Hier worden al vijf dingen genoemd die een scheidsrechter bij zich moet hebben: een fluitje, een gele en een rode kaart, een notitieblokje en een pen. Daarnaast is het altijd belangrijk om genoeg te drinken over een hele dag en om even wat zweet af te vegen tijdens of na de wedstrijd. Bij Jeni Sport vind je allerlei sportaccessoires, dus ook genoeg voor scheidsrechters. Kijk snel in ons assortiment!