Hulp nodig?
Bel ons: 0315 340 666

Product filters

Best verkocht

Ballenpompen Elektrisch

Ballen worden zachter met de tijd. Een bal heeft dan ook veel te verduren: harde trappen of slagen, het stuiteren tegen muren of op de grond. Om optimaal gebruik te kunnen maken van een bal, is het noodzaak dat de bal goed is opgepompt. Er moet genoeg bar in zitten en mag ook niet te veel spanning op de bal staan. Je kunt er voor kiezen om handmatig de bal op te pompen, maar gelukkig zijn er ook elektrische ballenpompen. In een zucht zijn alle ballen van jouw club goed opgepompt en klaar om weer gebruikt te worden!

Ballenpomp kopen

Een ballenpomp is ideaal en een must voor een balgebruiker. Of het nu gaat om een voetbal, basketbal, volleybal of een handbal, ballen moeten in elk gebruik de juiste spanning hebben om het beste te kunnen presteren. Bij het kopen van een ballenpomp moet je aan een paar dingen denken:

  • Hoeveel ballen moet je oppompen?
  • Hoe vaak moeten de ballen opgepompt worden?
  • Hoeveel lucht (bar) moet er in de ballen?
  • Soort ventiel.

Er zijn verschillende soorten ballenpompen: handpompen, elektrische pompen en een compressor. De compressor en de elektrische pomp zijn een uitkomt voor als je veel ballen moet oppompen en als je vaak ballen moet oppompen. Elektrische ballenpompen zijn ideaal voor voetbalclubs, verenigingen, scholen en stichtingen.

Ballenpomp compressor

Een compressor werkt anders dan een elektrische ballenpomp. Een compressor is een machine dat lucht aanzuigt, samenperst en uiteindelijk via een slang gedoseerd de lucht loslaat. Een compressor is er in verschillende soorten en maten. Koop dus niet zomaar ergens een compressor, want voor een bal heb je een andere compressor nodig dan voor verfspuiten. Gelukkig hoef je in onze webshop niet bang te zijn voor te grote compressors. Jeni Sport verkoopt namelijk alleen compressoren voor het oppompen van ballen. Een ballenpomp compressor is eigenlijk een mini compressor. De lucht wordt minder hard losgelaten en pompt de bal geleidelijk op. Houd de spanning in de bal goed in de gaten. Als er te veel lucht in de bal wordt geperst kan het zijn dat de bal kapot gaat. Een beetje als een klapband.

Elektrische voetbalpomp

Een elektrische voetbalpomp is voor een voetbalclub een hele uitvinding. Voor de training begint hoef je je niet in het zweet te werken voor het oppompen van tientallen of honderden ballen. Je kunt gewoon beginnen aan een goede training met een goed opgepompte bal! Voetballen moeten tussen de 0,6 en 1 bar zijn om goed mee te kunnen voetballen. Elektrische pompen zijn naast handig en makkelijk ook gewoon heel snel! Sommige voetbalpompen pompen de ballen binnen 45 seconden op. Dan is het oppompen van 100 voetballen al een iets minder karwei en is het zo gepiept! Er zijn elektrische balpompen met geïntegreerde luchtdrukmeter. Zit de luchtdrukmeter er niet bij in? Dan verkoopt Jeni Sport luchtdrukmeters los in de webshop. Daarnaast verkopen we nog veel meer voor de beste voetballen: verschillende ventielen, onderhoudsartikelen en reparatiemateriaal. Kijk snel in onze webshop voor meer!