Hulp nodig?
Bel ons: 0315 340 666

Product filters

Best verkocht

Korfballen

U ziet hieronder drie ballen voor de sport korfbal, van de gerenommeerde sportmerken Mikasa, Rucanor en Molden. Ballen die goedgekeurd zijn door IKF om te gebruiken voor wedstrijden en die dus voldoen aan de eisen. Ballen met perfecte speeleigenschappen en een perfecte touch. Voor andere korfbalbenodigdheden kunt u ook bij Jeni Sport terecht (denk aan kleding). 

 Bij de sport korfbal moeten ballen voldoen aan een aantal eisen. De IKF (International Korfball Federation) en het KNKV (Koninklijk Nederlands Korfbalverbond) keuren de ballen om te gebruiken voor wedstrijden. Dit zijn de eisen:

 - De bal is tweekleurig.
- De bal heeft een omtrek van 68 tot 70,5 cm. 
- De bal weegt 445 tot 475 gram.
- De bal is gemaakt van leer of van ander goedgekeurd materiaal.
- Het oppervlak van de bal is niet glad, maar iets ruw, zodat spelers genoeg grip hebben. 
- Als de bal op het speelveld valt van een hoogte van 1,80 meter, dan zou de bal in elk geval 1,20 meter hoog moeten stuiteren. 

De ballen van Jeni Sport
We hebben de korfbalballen op onze webshop in maat 3 t/m 5, van 310 tot 475 gram. De korfballen zijn van de gerenommeerde sportmerken Mikasa, Molden en Rucanor. Ze zijn gemaakt van PU-materiaal, kunstleer of synthetisch leder. De dimple huid zorgt voor extra grip en een perfecte touch. En natuurlijk zijn de ballen ook tweekleurig (geel-blauw en zwart-wit). 

Andere korfbalproducten
Jeni Sport heeft niet alleen korfbalballen op de webshop staan, maar ook shirts, shorts en andere korfbalproducten van merken als Erima en Masita. Heeft u vragen over ons korfbalassortiment of kunt u wel wat advies gebruiken? Neem gerust contact op met Jeni Sport. We helpen u graag verder.