Hulp nodig?
Bel ons: 0315 340 666

Product filters

Best verkocht

Hockeysticks

Hockeysticks

Hockeysticks zijn niet weg te denken van een hockeyveld. Logisch, want de hockeystick maakt het spel! Er zijn veel verschillende hockeysticks. Denk aan grootte, voor iedere leeftijd, materiaal, merken, voor dames of voor heren… En wist je dat hockeysticks ook gemakkelijk mee te nemen zijn, ondanks de vorm en het formaat? Dankzij handige hockeysticktassen, gaat die hockeystick van veld naar veld. Jeni Sport heeft een online assortiment met de beste hockeysticks voor kinderen, dames en heren. Kijk snel in onze webshop!

Mini en baby hockeysticks

Mooi he, dat de kleinsten al kunnen hockeyen! Dat lukt alleen met een goede hockeystick, op de juiste maat van de mini’s. Want naast hun skills op jonge leeftijd, moet het hockeymateriaal ook hartstikke goed zijn. Vandaar dat Jeni Sport mini en baby hockeysticks verkoopt in verschillende kleuren en in lichte materialen.

Alleen bij Jeni Sport: de beste hockeystick merken

Jeni Sport vindt het belangrijk dat iedere hockeyer met ieder budget een goede hockeystick kan scoren. Het ene merk is misschien duurder dan het andere merk, wij zorgen er voor dat we alleen kwaliteit aanbieden. Een voorbeeld is de Stag hockeystick. Stag is een merk dat zich al 25 jaar op hockeyers richt: de oude hockeyers, de jonge hockeyers, de amateur en de prof. Past een hockeystick van het merk Nike of Stag of Angel niet in je budget? Houd dan onze hockeystick aanbieding in de gaten. We hebben regelmatig artikelen in de outlet of in de sale. Op de hoogte blijven van de hockeystick aanbiedingen? Dan kun je je inschrijven voor onze nieuwsbrief!     

Waar moet je op letten bij het kopen van een hockeystick?

Hockeysticks, daar zijn er honderden van. Als je op internet kijkt wordt je vaak overdonderd: er zijn er zoveel! Zoveel soorten, zoveel kleuren, maten, designs… Maar waar moet je nu echt op letten? Jeni Sport helpt je bij je keuze voor jouw perfecte hockeystick.

  1. Welke maat hockeystick

De goede maat hockeystick is erg belangrijk als je in de juiste houding hockeyt. Het bepalen van de maat van jouw hockeystick gaat als volgt:
Stap 1: sta rechtop met je voeten naast elkaar
Stap 2: Meet de voorkant van je heupbot tot op de grond
Stap 3: Deel het aantal centimeters door 2,54 en rond dat getal af naar een heel cijfer. Dat hele cijfer vertelt jou de maat van je hockeystick in inches.

2.     Houten hockeysticks of liever kunststof?

Ga je voor een houten hockeystick of liever voor een kunststof hockeystick? Dat ligt aan je positie en aan hoe gevorderd je bent. Een houten hockeystick is veerkrachtig en zorgt er voor dat je de bal wat meer onder controle hebt. Om te leren hockeyen, raden wij je de houten hockeystick aan. Eén nadeel: met een houten hockeystick gaat wel wat slagkracht verloren. Kunststof is licht en flexibel, wat er voor zorgt dat de bal snel aan te nemen is en tegenstanders snel uit te spelen zijn.

3.     Hockeystick dames en heren

Het maakt voor de hockeystick niet uit of je een man of een vrouw bent. Er zijn wel speciale dames en heren hockeysticks, maar dat heeft vooral met het design te maken. Voor een hockeystick is het belangrijk hoe gevorderd je bent, hoe je speelt, hoe lang je bent en niet wat voor geslacht je bent. Roze hockeysticks hebben we wel in ons assortiment, net als blauwe hockeysticks en meerdere kleuren van de regenboog. Het is net waar je van houdt!

4.     Hockeystick voor binnen  

Hockeyers spelen niet altijd door weer en wind op het hockeyveld buiten. Sommige clubs hebben het geluk dat er ook een zaal is waar gehockeyd kan worden. Voor binnen is een andere hockeystick vereist dan voor buiten.  Een hockeystick voor binnen is lichter en kwetsbaarder dan een hockeystick voor buiten. Ga je namelijk met een indoor hockeystick naar buiten? Dan kan het zo gebeuren dat de hockeystick naar verloop van tijd knapt! Wees dus goed op de hoogte tussen de verschillen en bepaal voor jezelf waar en wanneer en op welke positie jij het meeste speelt. Kijk snel in onze webshop voor alle hockeysticks en andere hockeybenodigdheden!