Hulp nodig?
Bel ons: 0315 340 666

Product filters

Best verkocht

Molten Basketballen

Basketballen, een stoere sport, een zware bal, behendigheid en slimme tactieken. Voor goede basketballen kan Jenisport zorgen. Wij verkopen Molten basketballen. We vertellen je precies wat een basketbal eigenlijk is, waar de sport basketballen vandaan komt. En voor de niet- of beginnende basketballers onder ons, leggen we de basisregels uit. Van het spel, het tenue en over de bal. Als laatste overtuigen we jou dat het kopen van een Molten basketbal een heel goede keuze is. Lees snel verder

Basketbal, wat is dat?

Het was eens 1981 toen een sportleraar van opleidingsinstituut YMCA uit het niets basketbal verzon. Hij deelde de groep in twee teams van negen en hing twee perzikmanden aan de rails op een hoogte van 3 meter. Ze speelden met een voetbal. In Nederland kwam basketbal op in 1926 en het werd pas echt wat populairder  in 1930. Nu zijn de perzikmanden vervangen door de basket en zijn er veel professionele basketballers. Het doel van het spel: zoveel mogelijk  scoren en zo nodig het andere team hinderen.

Molten Basketbal GF - X 0151
  • Besparing 10%
49,95 44,95
Vanaf 39,96
(Incl. BTW)
Molten Basketbal GG-X 0150
  • Besparing 10%
79,95 71,95
Vanaf 63,96
(Incl. BTW)
Molten BT73500 Outdoor Basketbal 0165
  • Besparing 10%
39,95 35,95
Vanaf 31,96
(Incl. BTW)
molten GF basketbal
  • Besparing 10%
49,50 44,55
Vanaf 39,60
(Incl. BTW)
Molten GM-X Basketbal 0153
  • Besparing 10%
34,95 31,45
Vanaf 27,96
(Incl. BTW)
  • Besparing 10%
17,95 16,15
Vanaf 14,36
(Incl. BTW)

Basketbal regels: Jenisport legt uit

Basketballen is een snelle sport,waarbij verschillende tactieken bij komen kijken. Hoe steekt het spel in elkaar? Wat wordt er van de bal geëist en wat is een goed basketballerstenue?

Spel

Met basketbal spelen ze 5 tegen 5 op een rechthoekig veld. Ze willen scoren. Er moet in ieder geval binnen 24 seconden een scoringspoging gedaan worden door middel van dribbelen, stuiteren en passen. Je snapt het al: de tegenpartij doet er alles aan om je tegen te houden. Gooi je de bal door de basket, die op 3 meter hoogte hangt, scoor je twee punten. Met een vrije worp krijgt een team één punt. Scoor je achter de 3 punts-lijn, krijgt je team 3 punten.

Bal

Wedstrijdbasketballen moeten van leer zijn en FIBA-goedgekeurd. Is de bal goedgekeurd, dan staat dat meestal op de bal. Jenisport biedt Molten basketballen, zoals je kunt zien, zijn deze ook allemaal FIBA-goedgekeurd.De Molten Advanced Basketbal Technology zorgt voor een optimale balcontrole bij het vastpakken van de bal. Te danken aan een plattere bal structuur en afgevlakte naden. Naast leren Molten basketballen, verkopen we ook synthetisch leren basketballen. Voor elk budget een goede bal, daar kun je van uit gaan bij Jenisport!

Tenue

Een basketbalteam op hoog niveau moet voldoen aan kledingvoorschriften. Een basketbaltenue bestaat uit sokken, shirts en shorts. De shorts moeten eindigen boven de knie. Het short en het shirt hoeven qua kleur niet te matchen, maar beiden moeten wel de voor en achterkant van overheersende kleur voorzien zijn. Kijk snel in ons assortiment, want Jenisport biedt ook een collectie aan voor basketbaltenues! Zelfs voor je hele team!

Wat is er goed aan een Molten basketbal?

We noemden het al eerder: de Advanced Basketbal Technology van Molten. Hierdoor heb je een goede grip op de bal en een perfecte balcontrole. De basketballen van Molten zijn duurzaam en geschikt voor indoor en outdoor gebruik. Molten basketballen worden ook op het hoogste niveau gebruikt, zelfs tijdens  de Olympische Spelen. Speel de sterren van de hemel en basketbal er op los. Kijk snel in onze webshop voor jouw ideale basketbal!